Riešenie cyperského problému - nekonečný príbeh - Majchút, Ivan
Konsolidácia vzťahov na ostrove po rozdelení. Séria rokovaní s podporou OSN. Rozhovory na zbližovanie. Rozhovory tvárou v tvár. Nová štruktúra partnerstva. "Annanov plán" podľa mena vtedajšieho generálneho tajomníka OSN (Kofi Annan). Rokovania Christofias – Talat: 2008-2010. Nová éra: Christofias – Eroglu. Voľby 2013: Anastasiadesova vláda a nové rozhovory. Súčasnosť a blízka budúcnosť.