Vztah finančního sektoru a reálné ekonomiky s ohledem na technologické bubliny - Makovský, Petr
Cieľom tohto článku je analyzovať vzťah medzi cenou aktív a technologickým pokrokom na dátach české ekonomiky. Dopad zmien technologického pokroku bude overený na vývoji indexu PX a na vývoj kurzu CZK / EUR. Zmeny indexu PX reprezentujú vývoj cien v ekonomike, zatiaľ čo zmeny kurzu CZK / EUR reprezentujú situáciu na menovom trhu (FOREX).