Univerzálnosť adsorpcie v životnom prostredí - Chmielewská, Eva
Prudký rozvoj priemyselnej výroby a výrobno-technologických procesov na sklonku 20. storočia zvýšil životnú úroveň obyvateľov, ale aj viac zaťažil životné prostredie. Nesprávne riadený trh vytvára negatívne externality. Súčasná moderná adsorpcia a jej význam pre ochranu životného prostredia. Nanotechnológie. Prírodné zdroje na ochranu životného prostredia.