Hodnotenie ekosystémových služieb vnútrozemských vôd v podmienkach Slovenska - Bujnovský, Radoslav
Ekosystémové služby (ESS) predstavujú výstupy z prírodných aj človekom modifikovaných ekosystémov, z ktorých majú (môžu mať) ľudia úžitky. Základné východiská a prístupy použité pri hodnotení ekosystémových služieb vnútrozemských vôd. Uplatnenie hodnotenia služieb vody a vodných ekosystémov z pohľadu Rámcovej smernice o vode.