Selected Characteristics of Business Environment in Visegrad Region - Bruothová, Michaela, 1979-
Cieľom článku je preskúmať vzťah medzi ukazovateľmi kvality podnikateľského prostredia, vybranými makroekonomickými ukazovateľmi a ratingom krajiny. Analyzujú sa tieto indexy: Jednoduchosť podnikania - World Bank Group, indexom globálnej konkurencieschopnosti, indexom hospodárskej slobody, ratingom z The World Competitiveness Yearbook a indexom nestabilných štátov. Štúdia pracuje s reálnym hrubým domácmi produktom, mierou nezamestnanosti a mierou inflácie ako makroekonomické ukazovatele a výsledkami ratingu krajín hodnotených Moody's, Standard & Poor's a Fitch Ratings.