Migračná politika Európskej únie a kandidátske štáty na členstvo v EÚ - Lipková, Ľudmila
Úmysel Európskej komisie vytvoriť jednotnú migračnú politiku. Demografický vývoj v Európskej únii. Kandidátske štáty na členstvo v EÚ a očakávaná migrácia. Názory na voľný pohyb pracovných síl v rámci EÚ. Doterajší stav predvstupových rokovaní v kapitole voľný pohyb pracovných síl. Maastrichtská zmluva zaviedla občianstvo únie.