Use of digitalization of maps for the creation of ground plans - Teslíková Hurdálková, Lucie
Základom pre vytvorenie pôdorysu je topografia vo vektorovej alebo rastrovej forme. Územné plány a katastrálne mapy patria medzi základné mapové diela. Databáza vektorových katastrálnych máp obsahuje informácie o umiestnení, vlastníctve a údaje o zadávaní informácií. Digitalizácia prináša údaje o vlastníkovi, forme zápisu alebo osobe, ktorá informácie vložila.