International Comparison of the Relevant Variables in the Chosen Bankruptcy Models Used in the Risk Management - Zvaríková, Katarína
Bez ohľadu na to, či spoločnosť pôsobí v domácom, alebo medzinárodnom prostredí, jej zlyhanie má vážny vplyv na jej životné prostredie. Zlyhanie môže mať rôzne formy, ktoré všetky zainteresované skupiny musia v trhovom hospodárstve znášať, či sú to vlastnci, zamestnanci, obchodní partneri, konkurenti, štát a pod. Ak spoločnosť pôsobí v medzinárodnom prostredí, dôsledky sú, dokonca aj za hranicami štátu. Z tohto dôvodu je veľmi dôležité, aby spoločnosť a iné zainteresované skupiny identifikovali situácie, ktoré sú schopné spoločnosť viesť k jej zlyhaniu. Analýza prognostických modelov 7 postkomunistických krajín.