Nízka sociálna mobilita znamená plytvanie talentmi - Záborský, Ján
Dobré základné vzdelanie ako dôležitý faktor pre budúce úspechy a uplatnenie. Chudobným škola nepomáha. Znevýhodnenie detí z chudobných rodín na celý život. Ako pomôcť deťom z chudobnejších rodín. Predškolský a školský stupeň vzdelávania. Podfinancované školstvo a s tým súvisiace problémy.