Dôležitosť a ideály finančných informácií uvedených v "prospekte" vrátane vplyvu významnej udalosti alebo transakcie na neupravené finančné informácie - Kňažková, Veronika, 1986-
K rozvoju účtovníckej a audítorskej profesie na celosvetovej úrovni prispieva Medzinárodná federácia účtovníkov („IFAC“) presadzujúca transparentnosť, zodpovednosť a porovnateľnosť finančného výkazníctva. V tejto súvislosti IFAC tvorí kvalitné medzinárodné audítorské a uisťovacie štandardy, ktoré v súčasnosti prechádzajú rozsiahlymi procesmi revízie a novelizácie. IFAC súčasne prispieva k ich prijímaniu a uplatňovaniu na globálnej úrovni. Revidovaný štandard ISAE 3420, ktorý sa venuje problematike uisťovacích služieb poskytovaných za účelom vypracovania správy o zostavení pro forma finančných informácii uvedených v „prospekte“.