Synapsie komerčného a sociálneho marketingu - Velický, Peter
Analýza kampane privátnej komerčnej spoločnosti (pivovar Bernard), v ktorej, práve s využitím prvkov sociálneho marketingu, sa autor zameriava na zmenu správania spotrebiteľa v jeho vlastnom záujme. Na tejto kazuistike ukazuje na synaptické prepojenie komerčného a sociálneho marketingu, ktoré môže byť inšpiráciou napríklad aj pre verejný neziskový sektor. Toto poznanie je dôležité z hľadiska prehlbovania demokratických procesov v spoločnosti cez zvyšovanie participácie občanov na správe vecí verejných. Kritériá, ktoré musí spĺňať sociálny marketing, ako prostriedok spoločensky zodpovedného výkonu verenej správy, aby bol efektívny.