Vplyv značky na spotrebiteľské správanie na mediálnom trhu - Krajčovič, Peter
Vplyv značky na spotrebiteľské správanie čitateľov pri kúpe jednotlivých titulov periodickej tlače. Z výsledkov zisťovania vyplynulo, že značka má významný vplyv na spotrebiteľské správanie a je dôležitou súčasťou mediálneho marketingu. Štatisticky bola dokázaná závislosť medzi vekom čitateľov a vplyvom značky na ich nákupné správanie. Dôležitým zistením je, že značka mala najväčší vplyv na nákupné správanie vo všetkých vekových kategóriách, pričom najväčšiu mieru vplyvu mala na čitateľov vo vekovej kategórii 25 – 35 rokov.