Efektívna komunikácia pri riadení podnikových procesov - Rybanský, Rudolf
Náčrt základného teoretického rámca danej oblasti. Ako bol pojem komunikácia chápaný v minulosti a ako je ho možné interpretovať dnes. Aktuálne využívaný model, popisujúci komunikáciu ako stále sa opakujúci proces. Vysvetlenie dôležitosti a popis miesta komunikácie v systéme riadenia podnikových procesov. Efektivita komunikácie v podniku. Základné predpoklady a zásady na dosiahnutie efektívnej komunikácie pri riadení procesov v podniku. Druhá časť príspevku bola venovaná riadeniu podnikových procesov. Ako prvé, autori zadefinovali, čo samotný proces znamená, z čoho pozostáva a aké druhy procesov v podniku rozlišujeme. Následne boli predostreté definície a prístupy využívané na riadenie procesov v podniku.