Analysis of the selected trends in tourism and hotel industry in Slovak Republic in 1989-2000 - Šenková, Anna
Cestovný ruch je moderný sociálno-ekonomický fenomén, ktorý zasahuje do niekoľkých odvetví národného hospodárstva každej krajiny. Hlavné trendy a rozvoj moderného cestovného ruchu a hotelového priemyslu v Slovenskej republike po roku 1989, kedy došlo k zásadným sociálnym, politickým a ekonomickým zmenám.