Fiscal policy of Slovak Republic in the process of European fiscal Union creating - Beňová, Elena
Globalizačný proces a rozšírenie medzinárodného hospodárskeho priestoru prináša množstvo otázok, ku ktorým vlády a integračné skupiny hľadajú riešenia. Fiškálna politika súvisí s rôznym hospodárskym, sociálnym a kultúrnym potenciálom alebo územným a administratívnym usporiadaním jednotlivých krajín, čo zabraňuje do určitej miery úplnej implementácii jednotných pravidiel platných pre celú EÚ.