Water Intensive Economy and Environmental Issues in the Post-soviet Transition Country - Kunychka, Mykhaylo, 1990-
Ukrajina, ako post-sovietska, tranzitívna ekonomika, trpí intenzívnou antropogénnou zmenou prostredia, veľkými objemmi spotreby vody v priemyselnom sektore a znečistením priemyselných odpadov. Tieto faktory spôsobilo najmä komunistické dedičstvo a technológie, náročné na spotrebu vody. Analýza vzťahu medzi spotrebou vody a priemyselnou výrobou v rámci 25-ročného obdobia nezávislosti.