Challenges in the education of future diplomats in 2016 focused not only on the security sector - Čeri, Ladislav
Pokus o komplexný pohľad na výzvy domácich a zahraničnopolitických aktivít, ktoré čakajú Slovensko na tomto poli v systéme spoločnej politiky NATO a EÚ. Politické východiská. Predsedníctvo Slovenska v Rade Európy (Slovakpres 2016). Ciele SR v oblasti zahraničnej a bezpečnostnej politiky. Edukačné ciele v oblasti diplomatickej služby. Požiadavky na znalosti a osobnosť odborníkov v rámci jednotlivých ministerstiev, expertných a koordinačných skupín. Riziko protokolárnych a diplomatických prešľapov.