Spirálový management aneb Jak přežít v chaosu - Häuser, Stanislav
Nárast dynamiky podnikateľského prostredia vyvoláva potrebu nového mentálneho modelu manažmentu. Manažérska krátkozrakosť je spôsobená tradičnou podnikateľskou paradigmou. Nový pohľad prináša špirálový manažment. Vychádza z princípu dlhodobej úspešnosti živých systémov. Umožňuje vidieť hĺbku a štruktúru sociálnych a systémových zmien v riadení firiem.