Nenechajte sa vydierať - Porubčan, Štefan
Kybernetický zločin je v posledných rokoch na vzostupe. Útočníci pripravujú moderný vydieračský šifrovací malvér (ransomware) a využívajú kreatívne spôsoby jeho distribúcie, aby zasiahli čo najviac potenciálnych obetí. Z pohľadu útočníka ide o kriminálnu aktivitu s nízkou mierou rizika a vysokým potenciálnym ziskom. Medzi inovatívne spôsoby napadnutia obete patrí malvertising. Čo je jeho podstatou. Požiadavka výkupného. Ako sa brániť ransomvéru. Vždy existuje riziko nákazy.