Social protection as the key pillar of social systems in the European Union - Dudová, Iveta
Systémy sociálnej ochrany a základné spoločné znaky európskeho sociálneho štátu, ktorý pokrýva významné riziká v živote a je založený na princípe solidarity. Súčasný hospodársky a sociálny rozvoj začal novú etapu rozvoja vnútroštátnych systémov v EÚ, ktoré musia reagovať na problémy v rámci jednotlivých systémov sociálnej ochrany.