Zosúladenie pracovného a rodinného života žien a matiek - Petríková, Lucia
Jednou z oblastí najpočetnejšej judikatúry Súdneho dvora EÚ z pracovnoprávnej oblasti je najmä oblasť ochrany tehotných žien a matiek. Podľa EK úplnú rovnosť príležitostí možno dosiahnuť len prijatím takých opatrení, ktoré umožnia mužom a ženám rovnocenne napĺňať ich rodičovské , ako aj pracovné povinnosti. Ako možno zosúladiť pracovný a rodinný život žien a matiek. Právna pozícia ženy po návrate do práce z materskej a rodičovskej dovolenky.