Správne delikty v daňovom konaní - Bubeníková, Irena
Povinnosti a práva daňových subjektov vymedzujú nielen hmotno-právne daňové predpisy, ale aj zákon o správe daní - daňový poriadok. Kedy sa osoba dopustí správneho deliktu. Sankcie sú súčasťou dane. Kedy sa fyzická osoba zbaví zodpovednosti za porušenie povinnosti. Úľava zo sankcie, odpustenie sankcie.