Vzdialenosť ako faktor výskumu vnútornej migrácie Slovenska - Kakaš, Arnold
Vnútorná migrácia na Slovensku. Otázka vzdialenosti, resp. dĺžky migračných tokov na Slovensku. Podľa výsledkov, s výnimkou Bratislavy a Košíc, slovenské mestá nemajú dostatočnú atraktivitu, aby priťahovali migrantov z väčších vzdialeností. Najpočetnejšou zložkou migračných vzorcov na Slovensku sú krátke migrácie.