Demand for populism as a symptom of learned helplessness - Nova, Eszter
Snaha o vysvetlenie vzniku a povahy naučenej bezmocnosti, ako aj jej politických dôsledkov. Dopyt a ponuka populizmu. Teória naučenej bezmocnosti a vyvolávanie bezmocnosti. Občasné zneužívanie funguje najlepšie, potreba poskytnúť odôvodnenie nečinnosti, aktívna nečinnosť. Rozpad perspektívy - väčší strach z absencie moci, než z jej zneužitia.