Radicalism of the Central European countries in response to the immigration issue - Reguli, Martin
Nekontrolovaná imigrácia do EÚ a mechanizmus prerozdeľovania imigrantov do členských krajín EÚ. Vlna populistického odporu zo strany Maďarska, Poľska, Slovenska a Česka, t. j. z krajín s veľkými diasporami v iných európskych krajinách. Politické a ideologické zdroje tohto populizmu a radikalizácie. Kľúčové fakty migračného problému. Podporovatelia a oponenti migrácie. Ekonomické faktory prítomné v imigračnej diskusii. Vplyv migrantov na pracovné trhy v EÚ. Náklady a výhody prijatia migrantov v EÚ. Bezpečnostné faktory prítomné v imigračnej diskusii, terorizmus, choroby a sexuálne útoky. Ochrana národnej kultúry čeliac imigračnej kríze.