Technika, stavění a bydlení u Martina Heideggera a José Ortegy y Gasseta - Blecha, Ivan
Stanoviská a protikladné názory dvoch protikladných koncepcií techniky – u Martina Heideggera a José Ortegu y Gasseta. Heidegger považuje techniku za jeden z produktov metafyzického myslenia, Ortega y Gasset vidí techniku ako prostriedok, ktorým sa človek odpútava od zvieracej prirodzenosti.