Heidegger a Parmenides - Leško, Vladimír
Heideggerov vzťah ku gréckemu filozofovi Parmenidovi bol jeho celoživotným filozofickým programom, ktorý priniesol veľmi zaujímavé výsledky. Učenie o bytí – zmysel a osud západnej ontológie a logiky. Hlavným cieľom štúdie je preskúmať dve zásadné práce Heideggera o Parmenidovi.