New challenges for sustainable tourism - Hvizdová, Eva, ml
Trvaloudržateľný cestovný ruch a jeho špecifiká. Rozvoj globálneho cestovného ruch a jeho dôležitosť. Etický zákon - dôležitý nástroj vývoja trvalej udržateľnosti v cestovnom ruchu. Etické princípy vedú k vzrastu počtu zákazníkov, zisku, k zlepšeniu zákazníckych vzťahov, vybudovaniu reputácie. Vývoj cestovného ruchu na Slovensku môže pozitívne ovplyniť ekonomiku krajiny.