Aplikácie konfrontačnej matice v manažmente - Jenčo, Michal
Príspevok predstavuje výsledky výskumu zameraného na hľadanie nových možností využitia teórie systémov, systémových aplikácií a špecifických metód v práci manažérov. Prezentuje nové prístupy a postupy pri využívaní konfrontačných matíc. Upozorňuje na skutočnosť, že informačný potenciál konfrontačnej matice je manažérmi málo využívaný. Ukazuje možnosti využívať konfrontačnú maticu, ako na strategické riadenie podnikov, tak aj na získavanie informácií potrebných na riadenia pracovných tímov a skupín. Originálne je predovšetkým inovatívne použitie princípov konfrontačnej matice v tímoch organizácie. Novým prvkom je aj návrh reálnej aplikácie konfrontačnej matice v softvérovom prostredí, ktoré je dostupné manažérom . Aplikácia využíva numerické hodnotenia konfrontácie jednotlivých vybraných faktorov. Nadväzuje na už publikovanú vylepšenú aplikáciu techniky SWOT (Jenčo 2014). Obe techniky môžu tvoriť vzájomne podporný podsystém.