Príjmy zo závislej činnosti u študentov z hľadiska daní a odvodov v roku 2017 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Študenti, tak ako ostatní zamestnanci, môžu podľa Zákonníka práce pracovať na základe uzatvoreného pracovného pomeru alebo na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru.Tieto príjmy z pracovnoprávnych vzťahov sa považujú za príjmy zo závislej činnosti podľa§.5.zákona č. 595/2003.Z. z. o dani z príjmov v.z. n. p. Pri výpočte čistej mzdy študenta je dôležitým faktorom výška daní a odvodov, ktoré musí študent zo svojho príjmu odviesť štátu.