Špecifikácia socializačných problémov adolescentov - Boorová, Mária
Analýza sociálno - patologických javov ako určitého špecifického prejavu socializácie adolescentov. Trestná činnosť, kriminalita, deviácia, delikvencia. Expertná komisia Rady vlády SR pre sociálno - patologické javy u detí a mládeže pôsobiaca pri Ministerstve školstva, vedy a športu SR. Faktory agresívneho správania adolescentov. Výchova a vzdelávanie ako činitele ovplyvňujúce agresiu.