Materské a rodičovský príspevok od 1. mája 2017 - Gášpárová, Eva
Podmienky nároku na materské, poskytovanie materského a výšku materského ustanovuje piaty diel zákona č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení. S účinnosťou od 1.5.2017 sa výška materského z doterajších 70 percent denného vymeriavacieho základu zvyšuje na 75 percent. Predmetom úpravy je aj suma rodičovského príspevku. Z doterajšej výšky 203,20 eur sa zvyšuje na 213,20 eur mesačne.