Programy cezhraničnej spolupráce - Rudolf, Ján, 1977-
Programy cezhraničnej spolupráce sú doplnkom hlavných operačných programov, ako je napríklad Program rozvoja vidieka alebo Integrovaný regionálny operačný program. Pre obce a mestá sú to významné programy, ktorých začiatky siahajú ešte k tzv. predvstupovým fondom, ktoré podporovali rôzne projekty samosprávy susedných štátov na oboch stranách hranice. Programy cezhraničnej spolupráce trvajú do súčasnosti a na Slovensku poznáme množstvo kvalitných projektov z nich zrealizovaných. Tieto programy sú primárne určené na ďalšiu spoluprácu v špecifických oblastiach zúčastnených krajín, s cieľom umožniť financovanie aktivít, ktoré povedú k intenzívnejšej spolupráci medzi regiónmi so spoločnou medzištátnou hranicu.