Charakteristika sociálneho poradenstva seniorom - Hudák, Tomáš
Sociálne poradenstvo ako súčasť sociálnej služby a sociálnej práce. Sociálna práca so seniormi ako narastajúcou demografickou skupinou v spoločnosti. Charakterizuje sa stručne sociálny pracovník a jeho činnosti pri práci so seniormi. Sociálni pracovníci v rámci svojich činností poskytujú svojim klientom veľmi široké spektrum informácií, ktoré majú za úlohu riešiť problém, núdzu, krízu klienta. Autor predkladá aj grafickú podobu spracovaného modelu sociálneho poradenstva ako trojdimenzionálny model spájajúci tri dôležité entity – klienta, poskytovateľa a sociálneho pracovníka.