Sociálna ochrana v Slovenskej republike v prvej dekáde 21. storočia - Macková, Zuzana
Sociálne reformy na Slovensku po roku 1993 až do súčasnosti. Európsky sociálny model. Nezamestnanosť a strata práce. Krátenie, resp. zníženie sociálnych dávok - nárast chudobného obyvateľstva. V čase europeizácie, globalizácie a najmä v čase finančnej, ekonomickej krízy nemožno znižovať význam sociálneho pôsobenia štátu.