Súkromnoprávne prostriedky ochrany spotrebiteľa pred nekalou súťažou - Strémy, Jana
Analýza prostriedkov ochrany spotrebiteľa pred nekalou súťažou z hľadiska súkromného práva v kontexte zmien, ktoré priniesol zákon č. 160/2015 Z. z. Civilný sporový poriadok. V súčasnosti prevažuje doktrinálny názor, že málo dôrazné a váhavé presadzovanie práva proti nekalej súťaži vedie k tomu, že nekalému súťažiteľovi zostane zachovaná väčšina výhod, ktoré mu jeho protiprávne konanie prinieslo. Ochranu pred nekalosúťažným konaním je tak nevyhnutné vynucovať účinne a taktiež dostatočne rýchlo, pretože škoda, ktorá je nekalou súťažou spôsobená spotrebiteľom, môže byť ťažko nahraditeľná a mať celospoločenské následky. Prevažujúci význam v potieraní nekalej súťaže z hľadiska spotrebiteľa majú opatrenia prijímané orgánmi verejnej moci. Ochrana spotrebiteľa pred nekalou súťažou z pohľadu súkromného práva.