Theoretical and methodological principles of impact assessment of strategic documents on environment and health - Majerník, Milan, 1952-
Dokumenty EIA a SEA ako štruktúrované prístupy na získavanie a vyhodnocovanie environmentálnych informácií. EIA - posudzovanie vplyvov na životné prostredie (Environmental Impact Assessment). SEA - posudzovanie vplyvov strategických dokumentov na životné prostredie SEA (Strategic Environmental Assessment). HIA - hodnotenie dopadov na zdravie (Health Impact Assessment). Metodologické princípy hodnotenia vplyvu strategických dokumentov. Osem krokov hodnotenia strategických dokumentov.