Formy financovania inovačných aktivít - Dugas, Jaroslav, 1967-
Účinnosť financovania inovačných aktivít. Formy financovania inovačných aktivít. Rizikový kapitál a jeho význam pri financovaní inovačných aktivít podnikov. Napriek tomu, že sieť obchodných anjelov prakticky neexistuje, v budúcnosti by tento zdroj financovania aj v podmienkach našej ekonomiky mohol plniť významnejšiu funkciu. Tradičné využívanie úverových zdrojov má v našich podmienkach tradíciu, ale je nedostatok zdrojov, ktoré môžu slúžiť ako zábezpeka úveru. Na financovanie inovácií sa využívajú verejné aj súkromné zdroje. Podiel súkromných zdrojov je však nízky, zvyšuje sa preto význam inovatívnych finančných nástrojov poskytovaných z fondov EÚ: záruky na úvery pre MSP, schémy na podporu začínajúcich podnikateľov, mäkké úvery, podpora projektov PPP.