Rozhodovanie duopolistických firiem na trhu a väzňova dilema - Čičková, Zuzana, 1978-
Duopol je špecifickou formou oligopolu, keď ponuku na trhu tvoria len dvaja predávajúci. Aj v takomto prípade súčasné antimonopolné zákony zakazujú vytváranie dohôd medzi účastníkmi. Hlavným cieľom duopolu je maximalizácia spoločného zisku. Pri analýze danej situácie možno využiť prístupy známe z teórie hier. V príspevku sa autori zaoberajú Cournotovým modelom duopolu a ukazujú, že tento model umožňuje formuláciu daného problému vo forme väzňovej dilemy.