Modelovanie správania sa oligopolistov na trhu poistenia - Čičková, Zuzana, 1978-
Teória hier poskytuje nástroje na analýzu rôznych konfliktných situácií, ktorých sa zúčastňujú viaceré subjekty (hráči). Zameranie teórie hier predurčuje použitie jej nástrojov v rôznych oblastiach. Tento príspevok je zameraný na analýzu oligopolistického trhu v špecifickej oblasti poistenia, kde na strane ponuky trhu pôsobia viacerí poisťovatelia ponúkajúci homogénny produkt. Strategické rozhodovanie každého z poisťovateľov reflektuje fakt, že na dôsledky tohto rozhodnutia má vplyv aj stratégia ostatných poisťovateľov.