Európska menová integrácia v šesťdesiatych rokoch 20. storočia - Jankalová, Miriam
Komplexný pohľad na proces menovej integrácie v šesťdesiatych rokoch 20. storočia v Európe aj z dôvodu absencie spracovania tejto problematiky v dostupnej literatúre. Dôkazom je Marjolinovo memorandum z 24. októbra 1962, Barrov plán prezentovaný na zasadnutí Európskej rady v Haagu vo februári 1969 a plán pre postupné vytvorenie hospodárskej a menovej únie z októbra 1970, známy aj ako Wernerova správa.