Public administration in the territory of the Slovak Republic after 1990 - Masárová, Jana
Po roku 1989 došlo k významným zmenám v politickej, sociálnej a ekonomickej sfére v Slovenskej republike. Nový Systém verejnej správy odrážajúci prebiehajúce hospodárske a politické zmeny v spoločnosti sa začal budovať v roku 1990. Došlo tiež k zmenám v územnej a administratívnej organizácii Slovenska. Reforma verejnej správy vyústila do vzniku samostatnej štátnej a verejnej správy a miestnej samosprávy.