Ekonomické aplikácie teórie hier - Sequeira Lopez, Allan Jose, 1986-
Príspevok je zameraný na analýzu vybraných ekonomických aplikácií teórie hier, na analýzu rozličného správania sa firiem v odlišných trhových štruktúrach, napr. monopolistická konkurencia, oligopol – duopolistické modely Cournota, Betranda a Stackelberga odhaľujú typy tajných dohôd (spolupráce), ktoré sa môžu vyskytnúť na trhu: implicitné (kartel) a explicitné – prostredníctvom stratégie cenového vedenia.