Klasifikácia zamestnaneckých vzťahov - Máčajová, Lucia
Analýza zamestnaneckých vzťahov spojených s výkonom štátnej služby. Tieto zamestnanecké vzťahy sú legislatívne upravené zákonom č. 400/2009 Z. z. zákonom o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Pojem štátna služba, druhy štátnej služby a systémy štátnej služby. Predmet a obsah zamestnaneckých vzťahov v štátnej službe, vznik, zmena a skončenie zamestnaneckých vzťahov v štátnej službe. Práva, povinnosti, obmedzenia, funkcie a platové triedy štátneho zamestnanca. Vybrané osobitné skupiny štátnych zamestnancov podľa príslušných právnych predpisov.