Assessing the eco-efficiency in selected companies - Štofová, Lenka, 1989-
Autori sa v príspevku zamerali na aplikáciu modelu na výpočet eko-efektívnosti v podnikoch slovenských cementárni. Výpočet bol realizovaný pre dva neželateľné výstupy - emisie CO2 a škváru. V závere príspevku autori predkladajú výsledky výpočtov v podobe identifikovaných obmedzení eko-efektívnosti procesov jednotlivých slovenských cementární a poukazujú na možnosť ich minimalizácie pre dosahovanie požadovanej úrovne efektívnosti podnikov.