Kontroverzní hedvábný projekt - Novotný, Radek
Plán tzv. Novej hodvábnej cesty prináša predovšetkým novú železničnú infraštruktúru, ktorá má podporiť nárast vlakových spojení medzi Čínou a Európskou úniou a energetické projekty. Inak ale príliš inovatívny nie je. Aj preto sa Západ obáva postranných úmyslov východoázijskej mocnosti.