Vybrané aspekty pôsobenia globálnej značky - Ihnátová, Zuzana
Problematika pôsobenia značky v globálnom prostredí, jej vybrané aspekty. Pojem a charakteristika základných atribútov globálnej značky. Konkrétne príklady situácií v ktorých globálne spoločnosti postupujú v praxi inak ako je definované v teoretickej rovine (rozdielne názvy v rozdielnych krajinách, rozdielna chuť alebo zloženie a pod.). Lokálne prostredie je ďalší aspekt, ktorý hrá dôležitú úlohu vo vnímaní globálnych značiek a v hodnotách, ktoré im spotrebitelia pripisujú. Efekt krajiny pôvodu je oblasť, ktorá je rovnako dôležitá v koncepte riadenia globálnej značky.