<The> Relationship between Taxation and Bilateral Investment Agreements - Case of the Slovak Republic - Kubicová, Jana, 1961-
Jedným z kľúčových charakteristických znakov nedávneho globalizovaného sveta sú cezhraničné investície. Z tohto dôvodu zahraniční investori a ich investície do hostiteľských krajín potrebujú primeranú ochranu. Je nutné odstrániť dvojité medzinárodné zdanenie. Interakcia medzi bilaterálnymi zmluvami o investíciách a dvojstrannými daňovými zmluvami, hľadanie možného prekrývania sa medzi nimi a či a ako to je obmedzené.