Ako Macron vypustil kalný rybník - Pressburg, Adrian Peter
Víťazstvo Emmanuela Macrona v prezidentských voľbách vo Francúzsku. Nekonformné a minimalistické hnutie Vpred! (En marche!) skonsolidované a premenované na Republika vpred! (La république en marche!). Svieži vietor vo francúzskej politike. Vyostrenie transatlantických vzťahov. Integrácia obranného potenciálu Európskej únie. Francúzska podpora projektu Európskej obrannej únie.