Konštrukcia zovšeobecnených lineárnych regresných modelov v jazyku R - Páleš, Michal, 1984-
Riziko v poistení. Zovšeobecnené lineárne modely (GLM) pri riadení poistného rizika, ktoré sa používajú na predikciu poistných plnení, technických rezerv, storna v poistných portfóliách, počtu úmrtí v oblasti zdravotných rizík a pod. Pre konštrukciu GLM sa používa ľahko dostupný softvér - jazyk R. Aplikácie regresných modelov v jazyku R.